Stacks Image 10


Het uur van de vlinder

‘Summum van vertelkunst. Schrijnend en mooi’
Walter Jansen, boekhandel Jansen & de Feijter, Velp
Boekhandelaar van het jaar 2014

‘Een bijzonder ontroerend verhaal over vriendschap, liefde, verraad en de impact van een oorlog. Prachtig!’
Janine Waiboer, boekhandel Plukker, Schagen

‘Net als je denkt dat het laatste boek over de Grote Oorlog nu toch wel geschreven moet zijn, omdat de toegevoegde waarde toch een keer uitgeput moet raken, komt Webeling en blijkt er glansrijk nog een noodzakelijk verhaal te zijn’
Theo Hofstede, boekhandel Het Paard van Troje, Ede

Klik hier voor gratis proefleesboekje

http://www.uitgeverijlancelot.nl/
Stacks Image 274
Juni 1915. Julien Maria Recourt dwaalt over de puinhopen van een stukgeschoten dorp. Tien maanden heeft hij gevochten in de Grote Oorlog. In de ruïne van een kerk, te midden van scherven gebrandschilderd glas en een Maria zonder linkerarm, ontmoet hij de pastoor — wiens pastorie als door een wonder heel gebleven is. De pastoor verzamelt vlinders. Want de vlinder is in zijn beleving het kroonjuweel van de Schepping. De mens heeft het verprutst.

Julien vertelt zijn verhaal, een lange biecht. Over de schelmenjaren met zijn vrienden, de ontdekking van de poëzie en de pikante ontmoetingen met zijn lief Elphège. Over de stank en de dood in de loopgraven, een kat die over het niemandsland loopt en kerstliederen zingen met de vijand. Maar de vragen overheersen. Waarom vertrouwt hij zijn gedachten en belevenissen toe aan de vlinderpastoor? Wat is er precies gebeurd met zijn twee gesneuvelde boezemvrienden?

Meer nog dan een meeslepende roman over de Grote Oorlog is Het Uur van de Vlinder een onderzoek naar het vinden van schoonheid, onschuld en vergeving. En: de mogelijkheid opnieuw te beginnen.